‘The Office’ als parodie musical

maart 23, 2022

Parodie musicals zijn geweldig en naast echte musical toppers werkelijk een cadeau voor de wereld. Het is een vorm van nagenieten: eerst heb je je favoriete nostalgische show zoals de series Friends, Full House en Saved by the Bell, waarna je als kers op de taart getrakteerd wordt met een heerlijke parodie musical om onverwacht nog eens extra te mogen lachen om dezelfde gouden grappen. Grote dank is er dan ook namens fans van de oorspronkelijk Britse serie “The Office” dat er nu een musical versie van is te bewonderen.

In de serie “The Office” begint een documentaire ploeg te filmen in een kantoorruimte, waar het doorsnee kantoorleven van de werknemers van Dunder Mifflin voor de kijker wordt vastgelegd. Niemand weet waarom ze daar beginnen met filmen, maar het maakt ook niemand uit; de droge ongemakkelijke dialogen van de werknemers maken dat je alleen maar meer wil zien.

De musical

Het is een verrukkelijke hommage die het publiek trakteert op enkele van de beste momenten uit The Office. De show begint door je mee terug te nemen naar het begin, waar in een kantoorruimte ’s werelds beste baas, Michael Scott (Sarah Mackenzie Baron) en zijn werkfamilie de Dundies te vinden zijn. Daar worden iconische scènes uit de serie op parodische wijze tentoongesteld, waaronder de meest enthousiaste feestavond van het feestcomité tot nu toe, de moord op een geliefde kat, de sluiting van een filiaal en een chili-debacle. Het publiek krijgt ook een korte en trippy ontmoeting met hondsdolheid te zien, een ongelukkige reeks nieuwe directieleden en drie huwelijksaanzoeken.

Voelt als thuis

Je hebt besloten wat je aantrekt en bent gaan zitten in de zaal. Nog voor het beginnen van de musical, krijg je als aanwezige in het publiek al het gevoel dat je deel uitmaakt van The Office. Al snel hoor je subtiel dat de muziek die voor de show over de luidsprekers klinkt zo uit de tv-show komt. De traktatie van het openingsspektakel is vervolgens als de cast begint met een muzikaal openingsnummer, waarin wordt beschreven hoe “leuk” de werkomgeving is – je kunt niet anders dan jezelf daar thuis voelen met de medewerkers van ‘The Office’.

Een reis door ‘The Office’

Je wordt als publiek meegesleept in een reis die op fast forward staat, en je meeneemt door de dagelijkse perikelen van het werken op één van de meest bizarre kantoren ter wereld. Uiteindelijk voelt deze twee uur durende musical aan als een enorm uitgebreide inside joke, waarin een complete hervertelling wordt neergezet van ons favoriete kantoor met zijn maffe medewerkers waar je alleen maar van kan houden. Het is werkelijk met heel veel liefde gemaakt, maar vooral leuk voor de ware fans van de televisieserie.

Het medium waarop de show ons wordt gebracht kan niet meer verschillen, maar de bekende personages waar we zo van zijn gaan houden blijven precies hetzelfde. De musical blijft in de basis trouw aan de televisieshow, met tal van plot consistenties, speciale gasten en verschillende bekende teksten die letterlijk worden geleverd.