Wat trek je aan wanneer je een musical bezoekt?

januari 10, 2022

Een lekker avondje uit naar een musical is een hele happening. Misschien ben je wel zo’n mazzelaar die naar een echte Broadway show in New York gaat, maar ook voor populaire musicals in één van de grotere steden geldt: het vinden van de perfecte outfit is al zeker de helft van de voorpret.

Het wordt als gangbaar gezien om je chic aan te kleden wanneer je naar de opera of het ballet gaat. Bij een bezoekje aan de showbusiness is er wat meer speelruimte om je outfit in vorm te geven.

Hier zijn een aantal richtlijnen:

Matinee of avondvoorstelling?

Voor een avondvoorstelling ga je normaal gesproken wat meer opgedoft de deur uit. Galajurken zijn niet ongewoon bij een voorstelling die na achten plaatsvindt. Ook voor een matinee kleed je jezelf chic, maar het voelt vaak toch wat meer casual aan waardoor je er ook vrouwelijke bezoekers in broeken of pantalons zult tegenkomen.

Kies vooral kleding uit waar jij je gemakkelijk en lekker in voelt. En wil je er helemaal voor gaan? Laat je vooral niet tegenhouden. Val lekker op, laaf je in die glamour en dan ben je hoe dan ook goed gekleed voor de gelegenheid. Je mag echter ook zonder probleem de avondjurk in de kast laten hangen. Het allerbelangrijkst is dat je verzorgd voor de dag komt en dat je die kekke teenslippers lekker bewaard voor een dagje strand.

Accessoires

Dan zijn er natuurlijk ook nog de accessoires. Voor een avondvoorstelling mag je gerust uitbundig zijn. Gedurfde sieraden zijn helemaal hip en musicalwaardig. Maar als je geschikt voor de dag wil komen bij een matinee kun je misschien toch beter kiezen voor iets dat meer subtiel is.

Of je nou overdag of ’s avonds een voorstelling meepikt, uiteindelijk is het een behoorlijke happening en het is absoluut een evenement waarvoor het leuk is om je een beetje op te doffen. We hebben het hier tenslotte wel over het theater!

Wil je jouw jurk liever bewaren voor een ander moment, denk dan eens aan een pantalon met een mooie blouse. Combineer deze met een paar stijlvolle hakken en een bijpassende handtas.

Hou je het liever casual? Beschouw een show als op Broadway dan als een chique lunch. Denk aan truien, maxi rokken en leuke jurken. Maar ook broeken zullen echt niet misstaan en voor een matinee kun je zeker een paar jeans met een donkere wassing over je heupen trekken.

Hou vooral in je achterhoofd dat je tijdens de show veel zult zitten, maar in de tussenmomenten zal je te maken hebben met rijen en trappen. Zorg er dus vooral voor dat je jezelf comfortabel voelt in wat je aantrekt en denk goed na over dat waanzinnige paar stilettohakken en of dat de juiste keuze is voor jou in deze setting. En vergeet natuurlijk niet een extra laagje mee te nemen voor als het in de zaal of buiten wat koeler begint te worden.