Broadway is de bakermat

mei 14, 2019

Wie aan musicals denkt zal ongetwijfeld aan de naam van Broadway denken. Broadway is één van de langste straten die door het wereldberoemde stadsdeel Manhattan in New York loopt. De reden dat de naam van de straat in dezelfde adem genoemd wordt met vele musicals is omdat de bekendste theaters van de Verenigde Staten en misschien wel de wereld aan deze straat gelegen zijn. Wanneer je het tot Broadway hebt geschopt als acteur kun je wel stellen dat je het echt gemaakt hebt. Er zijn dan ook voor vele ambitieuze mensen die op jonge leeftijd zich aansluiten bij een toneel vereniging hun absolute droom om hier op de planken te staan.

Door de vele goede musicals en indrukwekkende theaters is Broadway misschien wel de bekendste straat van heel New York. Het gedeelte waar je de theaters vindt heet toepasselijk het Theater District. Wanneer je hier rondloopt zul je aan alles voelen dat je in de bakermat van de theater wereld beland bent. Overal om je heen zie je grote billboard met advertenties voor de grootste musicals die er te zien zijn. Je hebt vast van de meeste al eens gehoord omdat de namen niemand bijna kunnen ontgaan.

Wanneer je in de gelenheid bent om een bezoek aan New York te brengen is het sowieso fantastisch om Broadway te bezoeken. Dit is zeker weten een anrader en iets wat je eigenlijk niet over mag slaan. Het is niet goedkoop om in de avond een theater show bij te wonen maar je zult er geen spijt van krijgen. We durven dan ook wel te stellen dat het ondanks het prijskaarte elke cent meer dan waard zal zijn. Nadat je een musical op Broadway bezocht hebt zul je dit zeker kunnen beamen. Het is iets wat bij vele mensen hoog op hun bucketlist prijkt.