Soldaat van Oranje

oktober 16, 2018

Ondertussen heeft iedereen wel van de Soldaat van Oranje gehoord. Of je nu het boek gelezen hebt of de indrukwekkende film hebt gezien of de voorstelling in het theater hebt mogen bijwonen, het blijft altijd een bijzonder verhaal. Dat het vele verschillende generaties aangrijpt is niet zo heel gek, Soldaat van Oranje is immers een ware klassieker geworden.

Het verhaal richt zich op een jonge man die ten tijde van het uitbreken van de tweede wereldoorlog woonachtig is in de plaats Leiden. In eerste instantie doet de oorlog hem weinig maar later besluit hij dat hij wat wil doen aan de Duitse bezetting. Hij gaat zich inzetten bij het verzet en besluit dat hij het beste naar Engeland kan gaan als hij hierin wil slagen.

Wat volgt is een alom boeiend verhaal over de oorlog, de ernst hiervan en het doorzettingsvermogen van een jonge vent met een duidelijk doel voor ogen. Voor jonge generaties die niet veel van de oorlog weten is Soldaat van Oranje daarom ook erg mooi om te zien. Op deze manier leren zij wat meer over de oorlog en hoe het er in deze tijd daadwerkelijk aan toe ging.