Grote musicals in Nederland

september 20, 2018

Musicals zijn vaak een genot om naar te kijken. Uitgevoerd door de beste acteurs en actrices zie je de beste uitvoeringen voorbij komen. Zo zijn er al vele klassiekers keer op keer uitverkocht en lopen ze soms jaren door. Iedere avond weer worden er volle zalen getrokken en het maken van een goede musical is dan ook zeer lucratief. Wat er nu precies voor zorgt dat een musical wel of niet een groot succes wordt is soms moeilijk te zeggen. Er zijn meerdere dingen waarvan dit uiteindelijk afhankelijk is. We hebben hier alvast een aantal van de beste en meest succesvolste Nederlandse musicals aller tijden op een rijtje gezet.

The Bodyguard

Het lijkt bij de Bodyguard vooral het verhaal zelf wat de musical ontzettend bijzonder maakt. De romantiek die erin voorkomt lijkt zijn aantrekkingskracht op het publiek te hebben. De roden draad in de verhaallijn van deze musical is dan ook een liefde tussen een artiest en diens bodyguard die eigenlijk niet kan. Al talloze jaren geleden werd deze verfilmd in Hollywood met in de hoofdrollen Kevin Costner en Whitney Houston. De muziek is dan ook niet te evenaren.

Naast de prachtige zang biedt The Bodyguard nog veel meer voor het toegestroomde publiek. Niet voor niets kwamen er in het eerste jaar dat de musical draaide al meer dan een half miljoen bezoekers op af. Tussendoor zijn er wat rollen veranderd van invulling maar dit mag de pret absoluut niet drukken.

The Lion King

In dit alom bekende verhaal draait het om een aantal dingen. Het is vooral prachtig om de evolutie te zien die in het verhaal plaatsvindt en alles wat daarbij gepaard gaat. Dat het verhaal een enorme aantrekkingskracht op vele mensen heeft blijkt wel uit het feit dat deze musical bijna overal ter wereld wordt uitgevoerd. Je kunt het qua landen soms zo gek niet bedenken of The Lion King is er te vinden. Dit is frapant aangezien iedereen het verhaal al wel kent, ook door de film die ongekend succesvol was. Toch lijkt het verhaal compleet tijdloos te zijn en kunnen mensen er totaal geen genoeg van krijgen.

Hair

Deze musical gaat door heel Nederland en het verhaal speelt zich lang geleden af, in de jaren zestig om precies te zijn. Het verhaal richt zich op thema┬┤s die vooral in die tijd een grote rol speelden in de dagelijkse samenleving. Dat gat qua tijd lijkt echter niemand die de musical nu ziet enigszins te boeien. Iedereen vindt dit nog steeds een vermakelijk verhaal wat nog interessanter wordt omdat het op een goede en leuke manier verteld wordt aan het publiek. Hair is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken in het theater.