Wicked

januari 2, 2019

Dit verhaal is aan alle kanten boeiend. Het gaat over twee jonge heksen die uiteindelijk allebei een andere kant op gaan. Zelfs wanneer je niet van dit verhalen houdt kan Wicked een ware aanrader zijn. De klasse van de musical zit hem erin dat ie eigenlijk iedereen kan weten te boeien. Het is officieel een Broadway musical die al tijden lang als een ware legende gezien wordt.

Eigenlijk is het een voorloper van het verhaal over de Wizard of Oz. Dit omdat het zich in dezelfde omgeving afspeelt maar qua tijd voor de Wizard of Oz plaatsvindt. Wat de voorstelling goed maakt is de mooie decors en kledij van de kast. Deze veranderd snel en dit houdt de kijker continue op de juiste manier in de greep van het verhaal.

Zoals je vast al zult begrijpen is Wicked dus een grote belevenis voor iedereen. Niemand die naar dit spektakel zal gaan kijken zal daar dan ook later snel spijt van hebben. In Nederland was Wicked te zien in Den Haag. Helemaal voor iedereen die van hekserij houdt en alle verhalen hier omheen is Wicked iets wat je echt eens gezien moet hebben.