Een avondje in Scheveningen

april 3, 2019

Wie eens het echte theater gevoel wil beleven kan in Scheveningen goed uit de voeten. In het circustheater zijn reeds eindeloos veel succesvolle voorstellingen geweest en niet zonder reden. Je kunt hier een fijne avond in het theater combineren met een leuke dag aan het strand of een heerlijk etentje op de boulevard. Wanneer je klaar bent in het theater biedt Scheveningen vervolgens alsnog vele andere vormen van vertier. Zo zijn er verschillende casino┬┤s en andere uitgaansgelegenheden mocht je nog even verder willen.

De badplaats ligt naast grote broer Den Haag, de regeringsstad van Nederland. Hier is al van alles te doen maar Scheveningen doet hier qua bezienswaardigheden zeker niet voor onder. Helemaal wanneer het weer lekker is komt deze plaats juist extra tot zijn recht. Sinds een aantal jaren is de beruchte pier ook weer nieuw leven ingeblazen. Dit maakt het voor bezoekers nog leuker om hier te komen. Dat Scheveningen van alles te bieden heeft is inmiddels wel duidelijk. De rest kun je nog het beste zelf gaan ervaren.

Het Circustheater is alleen vanaf de buitenkant al prachtig. Het gebouw zal je gelijk opvallen en wanneer je er binnen komt spreekt het alleen nog maar meer tot de verbeelding. Vroeger heette het nog het Circusgebouw. Dit was niet zo gek, lange tijd functioneerde het namelijk als een echt circus waarbij het alleen in de zomermaanden de deuren opende voor bezoekers. Daarna werd het een tijd lang gebruikt als concertzaal, tot dat de grootste man in musical land zich ermee ging bemoeien.

Begin jaren negentig sloot Joop van den Ende een deal met de gemeente Den Haag waarbij het gebouw bijna kosteloos overgenomen kon worden. Van den Ende ging ervoor zorgen dat het compleet werd opgeknapt onder de voorwaarde dat het een echt theater mocht worden en zo geschiedde.

De rest is als het ware geschiedenis. Wat volgde waren vele succesvolle voorstellingen en tot aan vandaag is het Circustheater een waar begrip binnen de musical wereld in Nederland. Het trekt bezoekers vanuit het hele land die graag een bezoek met een wekendje in het fijne Scheveningen combineren. De lijst aan musicals die hier de revue passeerden is indrukwekkend en zal voorlopig nog wel even uitgebreid gaan worden in de komende jaren.