De mooiste Nederlandse theaters

juli 20, 2018

In Nederland barst het van de schitterende theaters. Alleen hebben ze de echte allure die je van een klasse theater verwacht. Vaak zijn de gebouwen al tijden een begrip in een bepaalde stad of regio en dit is niet voor niets.

DeLaMar

Het DeLaMar theater heeft twee zalen en werd geopend net na de tweede wereldoorlog. Het ligt midden in Amsterdam aan het alom bekende Leidscheplein. Recentelijk werd het compleet gerenoveerd waardoor het er nu nog beter uit ziet dan dat het voorheen al deed. In de tussentijd worden er nog steeds vele goede shows gegeven. De kunst die je daarbij door dit gehel theater kunt zien spreekt daarbij al net zo goed tot de verbeelding.

Tuschinski

Dit theater ligt eveneens in Amsterdam en opende de deuren al in de jaren twintig. Het Tuschinski is een film theater en wordt door velen gezien als de mooiste bioscoop die ons land rijk is. Waar het vooral om bekend staat zijn de vele premieres die hier gehouden worden en alle sterren die hier steeds weer op af komen. Een mooie avond in het Tuschinski is voor iedereen een mooie belevenis.

Stadsschouwburg Groningen

In het hoge Noorden werd de Stadsschouwburg van Groningen reeds aan het einde van de Negentiende eeuw geopend. Alles ademt hier theater en dit is de grootste reden dat bezoekers hier graag over de vloer komen. Het is momenteel een officieel rijksmonument, mede door de prachtige inrichting van het gebouw. De grootste zaal biedt plaats aan een kleine duizend mensen.