De beste producenten van musicals

maart 3, 2018

Er zijn een aantal prominenten in Nederland die geroemd worden om hun producties van musicals. Allen hebben zij succesvolle productie maatschappijen voortgebracht die continue laten zien wat het is om een voorstelling daadwerkelijk tot een succes te maken. Dit doen ze dan ook keer op keer en je kunt daarom niet zeggen dat ze hun strepen niet eerlijk verdiend hebben.

Albert Verlinde

De meeste mensen kennen Albert Verlinde misschien van zijn vele optredens op de televisie, maar er is nog veel meer. Het hart van Verlinde ligt dan ook in het theater en dit is waar hij daadwerkelijk groot mee werd. Met zijn productie maatschappij wist hij talloze succesvolle producties te maken die overal in de lage landen zeer bekend werden. Het bedrijf ging recentelijk samen met een andere productie maatschappij. De musicals waar Albert Verlinde vooral populariteit mee won zijn Grease, Hairspray, The Sound of Music, Dreamgirls en nog veel meer. Dit zijn allen internationale musicals. Het bedrijf van Verlinde lijkt er echter een ster in deze producties succesvol naar Nederland over te brengen.

George Visser

Deze naam is inmiddels ook al lang niet meer weg te denken uit musical land. Al sinds de jaren tachtig runt George Visser een zeer succesvol productie bedrijf wat vele mooie stukken voortbracht. Hij werkte veel samen met andere bedrijven en verzorgde de shows van grote vaderlandse artiesten die allemaal succes kenden onder zijn vleugels. Denk hierbij onder andere aan de namen van Guido Weijers, Freek de Jonge en Acda en de Munnik. Jaren later richtte hij nog een tweede bedrijf op met een andere compagnon. Beide bedrijven behoren tot de grootste van het land.